Daune obtinute de Insurance Collect

Daune obtinute in dosare in care este implicata Insurance Collect:

  1. In urma unui incediu din anul 2012, o intreaga constructie a ars impreuna cu bunurile din aceasta, bunuri ce au apartinut unei societati comerciale si erau pentru comercializare. Intreaga cladire impreuna cu bunurile aflate in interior au fost asigurate la Omniasig prin polita facultativa pentru suma totala de aproximativ 5.800.000 lei.

dauneDupa avizarea riscului asigurat, societatea de asigurari a respins cererea de despagubire depusa de catre asigurat.

Societatea noastra a fost angajata in cauza in Ianuarie 2016. In urma finalizarii dosarului pe prima instanta, pentru clientul nostru am obtinut aproximativ 15.800.000 lei, suma formata din debit principal, dobanzi penalizatoare si 178.000 lei pentru fiecare luna incepand cu data evenimentului, August 2012 si pana la plata efectiva.

2. In urma unui accident rutier petrecut in Februarie 2011, instanta de judecata a acordat despagubiri civile, prin hotarare definitiva, pronuntata in Martie 2014, suma de 580.000 lei, fara dobanzi sau penalitati.

Asiguratorul a achitat despagubirile civile in Octombrie 2014.

Societatea noastra a fost angajata, in Octombrie 2014, de catre persoanele prejudiciate de catre asigurator.

Am reusit sa obtinem pe cale amiabila daune moratorii, pentru partile prejudiciate, in cuantum de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere. Principalul argument al asiguratorului a fost reprezentat de faptul ca solicitarea de penalitati se va judeca conform Normei legale in vigoare la data evenimentului rutier.

Am promovat o actiune civila impotriva asiguratorului pentru a obtine penalitati de 0,2 % , iar instanta de judecata ne-a dat castig de cauza dupa prima instanta.

3. Accident rutier petrecut in Octombrie 2012, pe raza Municipiului Ploiesti, pe fondul neacordarii de prioritate de catre soferul vinovat.
Deoarece nu au fost inregistrate victime si au fost implicate doar doua autovehicule, s-a procedat la incheierea unui constat amiabil privind modul de producere al evenimentului rutier.

Dupa avizarea daunei la asiguratorul soferului vinovat, respectiv Groupama Asigurari si indelungi tergiversari, asiguratorul a decis respingerea solicitarii de despagubirii depusa de catre proprietarul autorurismului avariat.

Societatea noastra a fost angajata, in Mai 2015, de catre persoanele prejudiciate de catre comportamentul abuziv al asiguratorului.

In acest caz am reusit sa obtinem, la prima instanta, despagubiri civile de 34.000 Lei, reprezentand cost reparatii, la care se adauga penalitati de intarziere incepand cu data de 29.11.2012 si pana la plata efectiva.