Iti poti face firma din fata calculatorului ! ONRC a creat servicii online

Înființare firma online. ONRC a creat servicii online

by #recuperari-asigurari

Înființare firma online prin serviciile oferite de ONRC. Oficiul National al Registrului Comerțului (ONRC) a pus la dispoziția celor care vor sa își înființeze o firma, precum și a celor care au deja una, un portal online. Portal unde, pe baza unui cont de utilizator, pot fi accesate mai multe servicii. Printre care și înregistrarea preliminara în Registrul Comerțului a unei firme. Precum și verificarea informațiilor despre o societate.

Pentru cei interesați de aceste servicii online acestea pot fi accesate pe  portal.onrc.ro unde utilizatorul trebuie sa își creeze un cont. Dupa creerea contului mai multe servicii online sunt permise gratuit sau contra cost.

Serviciile online oferite, înființare firma online


Înființare firma onlinePrin intermediul portalului pot fi pot fi comandate acte (copii după diverse certificate ). Pot fi puse la dispoziția utilizatorului proceduri de verificare și de înregistrare la Registrul Comerțului. Procedurile fiind disponibile atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

 
După ce utilizatorul completează online documentele aflate pe portal și expediază formularele de înregistrare. Datele cuprinse în acestea sunt preluate și procesate. Iar nota de plata aferenta serviciilor solicitate se va transmite solicitantului la secțiunea. “Cererile mele”, din contul sau de pe portal.
 
Pe lângă implementarea plații on-line pentru cererile de înregistrare, respectiv furnizarea de informații. ONRC precizează ca noua platforma de servicii online va asigura alinierea sistemului I.T. al ONRC la noile tehnologii în domeniul IT & C., dar conectarea cu sistemele similar din alte state UE și non-UE.

Servicii online disponibile prin intermediul portalului :

 1. Recom online. Este destinat utilizatorilor online interesati sa acceseze informațiile legale despre comercianții din Romania. Înregistrate în Registrul Comerțului.
 2. Servicii online RC
 3. Verificări preliminare – formulare online prin care un utilizator poate solicita următoarele verificări:
 4. Înregistrare în RC și autorizare PJ. Formular online pentru solicitarea unei cereri de înregistrare a unei persoane juridice. Adica înființare firma online.
 5. Cerere de înregistrare PJ. Înregistrare în RC PFA/II/IF. Formular online pentru solicitarea unei cereri de înregistrare a unei persoane fizice autorizate. intreprindere individuala, intreprindere familiala. Înființare firma online sau pfa.
 6. Alte înregistrări în RC. Formulare online pentru solicitarea unor alte tipuri de înregistrări în Registrul Comerțului:
 7. Actualizare date de contact – formular pentru actualizarea datelor de contact ale comercianților.
 8. Furnizare informații la zi, privind istoricul firmei, statistici. – Formular online pentru solicitarea de eliberare informații din Registrul Comerțului.
 9. Cerere – comanda eliberare informații.
 10. Eliberări documente. Formular online pentru solicitarea de eliberare de copii certificate din Registrul Comerțului.
 11. Cerere – comanda eliberare acte.
 12. Stadiu dosar. Serviciu online pentru consultarea stadiului dosarelor depuse la Oficiile R.C de pe lângă Tribunale.
 13. Rezoluții amânare cereri RC. Serviciu online pentru consultarea rezoluțiilor de amânare a cererilor din R.C.
 14. Serviciu online de publicitate din Registrul Comertului conform legii.
 15. Statistici RC – serviciu online de consultare a statisticilor Registrului Comertului.
 16. Formulare offline RC.
 17. Servicii online BPI – formulare online publicare BPI.
 18. Cerere de publicare in BPI:
Vezi mai multe informații despre aceste servicii și posibilitatea înființare firma online pe O.N.R.C.