Cum scapi de plata penalitatilor de intarziere

Cum scapi de plata dobanzilor si de penalitățile de întârziere

by #recuperari-asigurari

Penalitățile de întârzierePenalitățile de întârziere reprezintă sancțiunea pentru neîndeplinirea obligațiilor de plată la scadenta. Acestea se calculează pentru fiecare zi de întârziere. Începând cu ziua imediat următoare termenului de scadentă și până la data stingerii sumei datorate inclusiv. Penalitățile de întârziere au un nivel de întârziere de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere, iar penalitatea de întârziere nu înlătură obligația de plată a dobânzilor.

Penalitățile de întârziere – Anulate! Anularea penalităților de întârziere pe care le datorezi! Procedura a fost publicata!

In Monitorul Oficial a fost publicat luni un act normativ prin care:
  • toți contribuabilii care își vor achita. (pana la data de 31 Martie 2016). Datoriile restante la 30 Septembrie 2015 fata de bugetul de stat, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente. Actul normativ vizează contribuabilii persoane fizice, persoane juridice, entități fara personalitate juridica.

Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 3.831/2015

pentru aprobarea Procedurii de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale în cazul creanțelor administrate de către organul fiscal central, act normativ care practic stabilește modalitatea în care contribuabilii vor beneficia de facilitățile fiscale prevăzute în OUG nr. 44/2015.
 
Astfel ca, potrivit documentului, penalitățile de întârziere vor putea fi anulate. Contribuabilii vor beneficia de anularea de la plata a penalităților de întârziere sau a unei parți din dobânzi. Astfel, cei care plătesc până la 30 iunie 2016:
o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante, stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale, vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie 2015 penalitățile de întârziere.

Se vor acorda următoarele facilitați fiscale:

  • Anularea obligațiilor de plata accesorii ;
  • Amnare la plata a obligațiilor de plata accesorii.
Astfel, aceste facilitați fiscale pot fi depuse pentru următoarele obligații de plata accesorii:
  • penalitățile de întârziere;
  • O cota de 54,2% din dobânzi;
  • O cota de 77,1% din majorările de întârziere datorate de contribuabili pana la data intrării în vigoare a OUG nr.39/2010 (1 Iulie 2010).